Машина на времето

УЧЕБЕН ПРОЕКТ С ИНТЕГРИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ В ОБУЧЕНИЕТО ПО ЧОВЕКЪТ И ОБЩЕСТВОТО „ПЪТУВАНЕ В МИНАЛОТО НА БЪЛГАРИЯ“- 4. КЛАС

628553009

8128459_orig

Учебният проект „Пътуване в миналото на България“ е субпроект на национален учебен проект „Машина на времето“ с координатори доц. д-р Румяна Папанчева и доц. д-р Красимира Димитрова от университет „Проф. Асен Златаров“, гр. Бургас.

Цел на проекта

Повишаване мотивацията за учене на четвъртокласниците по предмета човекът и обществото, както и подготовка за предстоящото външно оценяване. Задълбочаване знанията и уменията за работа с компютърни програми.

Задачи

Учениците да се ориентират във времето и неговото движение. Да се създаде нагласа за историческо мислене. Да се осъзнае идеята за необходимостта от документиране на историческите процеси. Да се формират научни възгледи и демократично поведение в човешките взаимоотношения. Да се пренесат знанията от учебните предмети в електронна среда.

Дейности

Децата създават портфолио от ламинирани картони /формат А4/ с най-важната информация за исторически личности и диск с презентации. Изработване на исторически кът в класната стая и линия на времето. Изучаване на патриотични песни.

Софтуер

Paint Microsoft Office Publisher Microsoft PowerPoint

Представяне на резултатите

Резултатите от работата по проекта бяха представени пред учители и родители в края на учебната година. Педагогическият опит бе популяризиран на научно-практически форум „Иновации в познавателното развитие“, гр. Бургас и публикуван в списание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *