В ЧСУ „НОВ ВЕК“ СЕ ПРОВЕДЕ ОБЛАСТЕН КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

„IT ЗНАЙКО“ – 11.03.2017 Г.

На 11.03.2017 г. за поредна година в ЧСУ „Нов век“ се проведе областен кръг на Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко“. Организатори са екип учени от Бургаски държавен университет и учители – Сдружение „Образование и технологии“, гр. Бургас. Състезанието се провежда с подкрепата на Майкрософт – България, в рамките на програмата „Партньори в познанието“. Основната му цел е да предостави възможност на учениците да демонстрират знанията си, като ги приложат при решаване на тематични задачи в електронна среда.

Учениците от 2. клас изпълниха задача, свързана с овладяване инструментите на графичен редактор Paint, техническа сложност, дизайн и композиция. Третокласниците и четвъртокласниците създадоха файл, комбиниращ графика и текст – съчинения с програмата MS Word и компютърна рисунка с графичен редактор Paint.

В първия кръг на състезанието през януари 2017 г. в Група А се класира второкласничката Ивана Иванова Колева, която спечели първо място на финалния кръг през учебната 2015/2016 г. Останалите участници също се представиха достойно и показаха много добри резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *