089/ 9112 622

с. Кирилово

общ. Стара Загора

E-mail

info-2400161@edu.mon.bg

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Денка Иванова – начален учител, учител по информатика и информационни технологии в ЧСОУ „Нов век“ бе одобрена по секторна програма „Коменски“, „Учене през целия живот“

Денка Иванова – начален учител, учител по информатика и информационни технологии учител в ЧСОУ „Нов век“ бе одобрена по секторна програма „Коменски“, „Учене през целия живот“ за квалификационен обучителен курс в Англоланг Академия, гр. Скарбъро, Великобритания. Квалификационната дейност на тема „Развиване на езиковите и методическите компетенции в обучението по английски език” се проведе в периода от 07.04.2014 г. – до 18.04.2014 г. посредством практически семинари, разпределени в сутрешни и следобедни сесии, ръководени от трима преподаватели в работни групи от четиринадесет учители от Италия, Германия, Полша, Турция и Португалия. Обучението акцентира върху повишаване на методическата подготовка; работа с различни източници в уроците по английски език; литературно обучение; преподаване чрез интерактивна бяла дъска; повишено внимание към интонацията и произношението; мотивиране на учениците да учат по-ефективно. Отделна сесия в програмата бе посветена на анализ на британската образователна система, както и на образователните системи на отделните държави. Всеки учител сподели своя педагогически опит и представи училището, в което работи.

Престоят в английско семейство също оказва важно въздействие върху възприемането на бита, кухнята и традициите.

В програмата на квалификационната дейност бяха включени ексурзии до Лондон, Лийдс, Уитби, Заливът на Робин Худ. Те обогатиха представите и знанията за богатото културно-историческо наследство на Великобритания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПРИЕМ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ

През цялата учебна година без приемен изпит
Подготвителна група – подаване на заявления от месец март.
Първи клас – подаване на заявления от месец март.
Гимназиален етап:
ПРОФИЛ „ЧУЖДИ ЕЗИЦИ“ (първи профилиращ предмет – английски език, втори профилиращ – немски език)
ПРОФИЛ „ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ“ (първи профилиращ предмет – география и икономика, втори профилиращ – английски език)
Подаване на заявление от месец МАЙ